Google
  Web www.gpspassion.com


GpsPasSion LIVE!
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from GpsPasSion Live !. Make your own badge here.

www.NaviBlog.com



Versions

Links/Liens




Portal/Portail
Rechercher

- -

Polls/Sondages
Sondage
Pour vous guider sur la Route :
GPS Mobile (SEM)
GPS Intégré
Smartphone
Autre
Voter  -  Résultat des votes
Votes : 1953




Club GpsPasSion
Soutenez le site!

USA: (US$)
EUROPE: (€)
Guide Paypal


GpsPasSion Forums
Home | Profile | Register/Enregist. | Active Topics | Search/Recherche | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 English Forums - Hardware
 Garmin nüvi forums
 Nuvi 7x5 update to 3.30 [CLOSED v3.40 Available]
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

wilsont

USA
10 Posts

Posted - 18 févr. 2009 :  23:10:38  Show Profile
V3.40 available : http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=124268


Garmin has released 3.30 firmware for the Nuvi 7x5

quote:
Changes made from version 3.10 to 3.30 :

* Corrected routing in certain situations.
* Corrected handling of certain text languages.
* Improved behavior when switching color modes.
* Added support for new traffic cameras.
* Improved abbreviations for street names when selecting German or French languages.
* Correct error that caused some unique traffic events to have an improper delay associated.
* Correct labeling issue in the ecoRoute mileage report.
* Improved compatibility with 3 way calling.
* Don't allow other audio to play between ring tones.
* Corrected some improper lane guidance arrows with 2009.10 maps.
* Corrected issue that caused final point to be lost in optimal route reorder.
* Corrected error in fuel efficiency calibration with Liters/100Km units.
* Corrected issue that prevented being able to identify points on the map when browsing the 2009.11 CNNA maps.

Wilson T *Nuvi 3597* Romulus, MI

Edited by - wilsont on 18 févr. 2009 23:49:08

Ads


gpspassion

93786 Posts

Posted - 19 févr. 2009 :  01:51:47  Show Profile  Visit gpspassion's Homepage
Thanks for the heads up, loaded on my 765, let's hope it fixes the "random switch-off" problem that seems to be associated with the use of proximity alarms.

Discounts and Assistance/Réductions et Assistance (Club GpsPasSion) / Où commencer?
Go to Top of Page

SergZak

USA
1798 Posts

Posted - 19 févr. 2009 :  02:36:21  Show Profile
It's looking like v3.30 has corrected the FM traffic issues I was having (no traffic data on the Traffic Search screen closer than ~6 miles from current location) and the 2009.11 map drawing issues also seem to have been resolved. Hats off to Garmin for the update...it looks like I can now actually run a firmware higher than v2.50 without running into some sort of problem.

As far as the random shut-downs, I've only had a couple of them. Time will be the ultimate test.

nüvi 3490LMT, nüvi 3790LMT, nüvi 765T, nüvi 855, nüvi 760, nüvi 750

Edited by - SergZak on 19 févr. 2009 02:50:48
Go to Top of Page

klopus

USA
146 Posts

Posted - 19 févr. 2009 :  02:50:12  Show Profile  Visit klopus's Homepage
Well, I just updated to 3.30 and started playing with my 755. Went to ecoRoute and when I clicked Calibrate device just crashed, e.g. screen went blank and only cold reboot revived it. After reboot Calibrate worked fine but when I wanted to ecoRoute Report it first popped the dialog saying I can view report in /Garmin/Reports folder but when I clicked OK on the dialog to some reason I was thrown into Favorites showing some random item. Go figure :) Looks like they messed up this anyway pointless ecoRoute.

NYC
Defunct TomTom Nav 6 NA/EU on Palm Treo 680
Garmin nuvi 270 NA/EU & 755T NA, Navigon iPhone NA
Go to Top of Page

SergZak

USA
1798 Posts

Posted - 19 févr. 2009 :  02:55:59  Show Profile
As with any firmware update, it's always a good idea to clear all user data (have a backup first) after the update. While this shouldn't really be necessary and it's definitely not a fix-all, it can sometimes resolve some strange quirks that can pop up.

nüvi 3490LMT, nüvi 3790LMT, nüvi 765T, nüvi 855, nüvi 760, nüvi 750
Go to Top of Page

ZX14NINJA

Canada
1008 Posts

Posted - 19 févr. 2009 :  03:26:02  Show Profile
Agreed -- it's been that way for many years with Garmin F/W updates. It quite often does resolve the issues immediately experienced after a F/W update.
Go to Top of Page

tampa8

USA
257 Posts

Posted - 19 févr. 2009 :  03:38:45  Show Profile
Quite a fast update addressing the problems. People contacting them must have helped to move things along.
It seems to have fixed the problems introduced previously for me.
Go to Top of Page

vidas

Lithuania
29 Posts

Posted - 19 févr. 2009 :  21:47:31  Show Profile
Behold, what I want to ask. Do not you like, and the POI plaza, and not just think of it loaded POI speed cameras, and other measuring POI Icons Nuvi 7X5 shows greenish background and is very low, although it should be yellow, and more. Nuvi 7X0 them showed correct. Someone has apparently wrong with the soft, that is.

GARMIN nuvi™ 765 / SW 3.90

Edited by - vidas on 19 févr. 2009 21:51:44
Go to Top of Page

tampa8

USA
257 Posts

Posted - 19 févr. 2009 :  22:16:40  Show Profile
Vidas, if I understand your question, a picture (icon) that you add for a POI has to be at 256 colors. You must use a program to decrease the color depth to 256. (Also 24X24 size is best)
Go to Top of Page

vidas

Lithuania
29 Posts

Posted - 19 févr. 2009 :  22:35:14  Show Profile
Maybe so, but the same files uploaded using the POI Loader to the nuvi 7x0 and to the 7x5 in the picture is very different. The Nuvi 7x5 icons look really pretty low, green and small. It will be necessary with any graphics program and play with them, change the size and color. But actually they are both devices should depict the same. Tomorrow I try to update my nuvi to this new version of 3.30, you will be what I would say on this issue. Now go to sleep, because we already midnight. Bye! =)

P.S. Sorry, but my English is very bad.

GARMIN nuvi™ 765 / SW 3.90

Edited by - vidas on 19 févr. 2009 23:47:23
Go to Top of Page

tampa8

USA
257 Posts

Posted - 20 févr. 2009 :  02:10:36  Show Profile
Well, I can't speak your language at all, so you are a step ahead of me.....
Go to Top of Page

vidas

Lithuania
29 Posts

Posted - 20 févr. 2009 :  09:44:12  Show Profile
One of my changes were observed in this new firmware version, it is the top information bar at the top of the screen and shows the corner where the traffic lane and turned on, it became blue and no longer a pleasant green, as it was before. Clearly this is a matter of taste, but I was a beautiful green.
Further changes can not yet seen. Clearly, only one that Garmin support still need to be harder to ensure that the Nuvi 7x5 series receivers worked unexceptionable and the menu seemed pretty.

I have noticed such a failure when my Nuvi to connect to the computer, it tries to start the data transfer, after the start of ready for navigation, and so is repeated several times.

SergZak, one question for you

You advice - "Download the v2.5 region file here:
http://www.garmin.com/software/nuvi7x5_regionfileonly__250.gcd

Rename the downloaded file to GUPDATE.GCD and copy it to the x:/Garmin folder on the nuvi. Safely disconnect the nuvi from the PC and allow it to reboot. It will then notify you that you're going to be installing an older firmware version. Answer "yes" and it will proceed to backdate the firmware on the unit..."

And after all this or not, as was the Nuvi 7x0 series installing an older firmware version and after all this, was damaged Bluetooth function on the unit? Probably you remember how it happened was not one? Is the 7x5 in the following steps may not be the same?

GARMIN nuvi™ 765 / SW 3.90

Edited by - vidas on 20 févr. 2009 21:48:16
Go to Top of Page

paullusted

Canada
8 Posts

Posted - 21 févr. 2009 :  18:37:08  Show Profile  Visit paullusted's Homepage
No traffic icon since updating to 3.1 & 3.3 ! Pwr/FM traffic reciever GTM 20 functions normal green indications and under tools/system info the "Navteq traffic" lifetime is loaded.
Cannot receive any traffic info in the "Toronto" area?
Go to Top of Page

hum099

4 Posts

Posted - 21 févr. 2009 :  20:35:16  Show Profile
Navteq Traffic is also not working on my 765T. I also do not have the traffic icon. I'm running the latest maps and 3.3. Toronto area.
Go to Top of Page

Harvey

Canada
26 Posts

Posted - 22 févr. 2009 :  07:00:18  Show Profile
quote:
Originally posted by hum099

Navteq Traffic is also not working on my 765T. I also do not have the traffic icon. I'm running the latest maps and 3.3. Toronto area.



I posted something similar in another topic, so I hope that no one will mind if I also post here, but this seems to be more than a coincidence, since I also live in the Toronto area. I have a model 265WT, and sometime earlier this week, the green traffic icon on the map screen no longer appeared, even though the traffic setting says that I have lifetime Navteq Traffic. I spoke to Garmin technical support at length, and the person tried everything he could think of, and finally concluded that it must be a hardware problem. That seemed to be a reasonable conclusion until I saw the last two messages. Now I'm wondering if there may be another cause, e.g. something that either Garmin and/or Navteq did?
Go to Top of Page

lacibaci

USA
32 Posts

Posted - 22 févr. 2009 :  21:03:44  Show Profile
Looks like something local. Have you tried it in outside of Toronto? It seems to work fine for me (in SW PA) or at least I get the green icon...
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
GpsPasSion Forums © 2002-2014_GpsPasSion/Manzanite Go To Top Of Page
This page was generated in 0,88 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05