Google
  Web www.gpspassion.com


GpsPasSion LIVE!
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from GpsPasSion Live !. Make your own badge here.

www.NaviBlog.com



Versions

Links/Liens




Portal/Portail
Rechercher

- -

Polls/Sondages
Sondage
Pour vous guider sur la Route :
GPS Mobile (SEM)
GPS Intégré
Smartphone
Autre
Voter  -  Résultat des votes
Votes : 2221




Club GpsPasSion
Soutenez le site!

USA: (US$)
EUROPE: (€)
Guide Paypal


GpsPasSion Forums
Home | Profile | Register/Enregist. | Active Topics | Search/Recherche | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 English Forums - Hardware
 Mio AIO Forums - www.mionav.com
 How to upgrade/downgrade the firm. on Mio (Moov+C)
 New Topic  Reply/Répondre
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 167

g_alin

USA
817 Posts

Posted - 15 déc. 2010 :  00:03:18  Show Profile  Reply with Quote
white_flag,
(after hardware reset) can you check (with TRE) the settings: HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\TOUCH
(to see if you have the new - updated - settings)
Go to Top of Page

white_flag

22 Posts

Posted - 16 déc. 2010 :  00:13:33  Show Profile  Reply with Quote
g_alin
those are the settings

[HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\TOUCH]
"CalibrationData"="994,540 384,728 380,352 1617,352 1608,732 "
"DriverName"="s3c2450_restouch.dll"
"MaxCalError"=dword:00000007(7)
one more question:

Wen I start the device with SD card inside I have all the time the blus screen for firmware update. How can I remove this?I do not have any original software from mio, just the "MioPocket Mini 4.0 Release 2"
thx
Go to Top of Page

g_alin

USA
817 Posts

Posted - 16 déc. 2010 :  00:22:23  Show Profile  Reply with Quote
white_flag,
I am confused: why if I changed the registry settings in firmware behaves differently AND if you use Calibration it works ...
In the package: UPGRADE_MIO_11Jun10.zip you can find cUPGRADE_APP_.exe. Start it again and choose: SuperUser for Moov series and NormalUser to C series.
Anyway I would recommend you to left that UPGRADE Screen open (there where some cases when the flash was corrupted and the GPS was stack in the orange screen ... )
Go to Top of Page

white_flag

22 Posts

Posted - 16 déc. 2010 :  00:44:26  Show Profile  Reply with Quote
good point, I let it like it is now (blue).back to the calibration.what else can be done?if it is WEU - western europe, makes an bigger diffrence?
Go to Top of Page

jk0ka

4 Posts

Posted - 21 déc. 2010 :  00:18:37  Show Profile  Reply with Quote
I have mio moov 200 n177. when you start the device it says cobia 300 1.00.0028 and it freezes on orange screen mio explore more. It cannot connect to pc. I do not know what was the cause, because i got it like that. I tried gnd + pin 9, i tried 12 + pin 19 before that. When i use gnd + pin 9 it does not start, just black screen, i also mio pocket and i put auto.exe and the rest in cobia_300_32 folder. i do not know how to get the upgrade screen. please help. thank you.
Go to Top of Page

bassemh

Kuwait
3 Posts

Posted - 23 déc. 2010 :  00:58:39  Show Profile  Reply with Quote
#1601;#1575;#1588;#1609;#1606;#1594;#1601;

bassemh
Go to Top of Page

TeXniKK

Ukraine
7 Posts

Posted - 24 déc. 2010 :  22:39:49  Show Profile  Reply with Quote
Greetings! I have MIO moov 330, cobia 410. After turning it on I see only black screen and nothing happens. connecting pin 9 to GND doesnt work too, so i have made jtag cable, and i can see my device in h-jtag. So I think there is a bad boot in it.
Can anybody read boot from working mio 330 and post here, please?
Go to Top of Page

ablbd

358 Posts

Posted - 25 déc. 2010 :  07:14:01  Show Profile  Reply with Quote
@TeXniKK
Depends on the nand type you have inside.
I am in the same situation. Somebody gave me boot blocks but donor device had k9gag08 nand, which is NOT compatible with mine (k9lag08).
Soon I'll get dumps from other 2 devices...

PS: "Standard" h-jtag drivers will not write/erase blocks and will not generate ECC, so I made for both types special drivers which are working fine.

Edited by - ablbd on 25 déc. 2010 07:22:59
Go to Top of Page

TeXniKK

Ukraine
7 Posts

Posted - 25 déc. 2010 :  08:59:33  Show Profile  Reply with Quote
@ablbd
Wow! I have K9GAG08UOM too. Can you give me boot blocks for this flash?
For writing memory i use SJF2443_Mio.exe.
Go to Top of Page

ablbd

358 Posts

Posted - 25 déc. 2010 :  09:32:51  Show Profile  Reply with Quote
Ok, here it is http://www.megaupload.com/?d=C5BPEAUV
Avoid sjf_mio because I don't know how is writing ECC in the spare area. You'll find the modified hjtag driver+definition file, copy them in the right places and use this one. Shoud work faster (<2min for 1MB written data) and ECC is according the dumped model.
After finishes, insert any SD and reset (OFF->ON) the device, it should enter into blue screen. Let me know the result.

PS: hjtag driver was not previously tested, I don't have device with k9gag08 nand. If you encounter any problems, please report that too.

Edited by - ablbd on 25 déc. 2010 09:39:19
Go to Top of Page

espoo

1 Posts

Posted - 25 déc. 2010 :  13:40:55  Show Profile  Reply with Quote
Dear people, I also deleted WIN CE OS 4.2 Core on my Mio C510 trying to upgrade it from it's bios, can't install it's driver to upgrade it from DVD that I downloaded and the only solution is to upgrade it from SD card. My actual version is UTool S2x0_F R30 512MB, I copy winceimg.bin and winceimg.cks on SD card (in root, ofcourse, nothing else is on the card) and try WINCE by SD/MMC option and nothing happens, my C510 freezes and the blue screen stays until I turn it off "hard".
All I want is to get it's win ce working again. Or any other version of it, just I want it back. Also tell me is it the right way to upgrade it (only these two winceimg files in root) or there's something more? I read something about unlocking this bin file, maybe I should unlock and copy these files to root. Which unlocking tool to use then?

I would really appreciate your help, until that I'm afraid my C510 is unusable:(

Thank you
Go to Top of Page

jk0ka

4 Posts

Posted - 26 déc. 2010 :  02:15:38  Show Profile  Reply with Quote
I also tried to make jtag interface but can not connect to pc. please some help. mio moov 200 orange screen
Go to Top of Page

kener

Netherlands
69 Posts

Posted - 26 déc. 2010 :  13:50:47  Show Profile  Reply with Quote
jk0ka:
did you try:
Connect usb to moov and pc
Then switch to Reset and then to ON
Now (normal) a working connection will be the result.
If not then try with empty battery the same.

Good luck

Mio Moov 330 ce5.0 MP-R68
Mio Moov 370 ce5.0 Blue unlock shell
Mio C510e ce4.2 MP-R22
Go to Top of Page

jk0ka

4 Posts

Posted - 26 déc. 2010 :  14:35:46  Show Profile  Reply with Quote
Yes. i also tried pin 12 + 19 then pin 9 + gnd. tried loading blue screen using sd card. tried connecting with jtag that i found schematic for 320. and no success
Go to Top of Page

TeXniKK

Ukraine
7 Posts

Posted - 26 déc. 2010 :  17:11:44  Show Profile  Reply with Quote
@ablbd
Well, I tryed this method, but without success.. After i added driver to h-flasher and scanned my device, it said that i have wrong flash id. Then i disabled flash id checking and successfully flashed my device with file, you gave me, but than i have black screen too.
after that i flashed full image "Moov330 SmartST (Cobia_410_64 v5.50.0208) SMFlash_0_26214400.img", but have same result too..
Go to Top of Page
Page: of 167 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply/Répondre
 Printer Friendly
Jump To:
GpsPasSion Forums © 2002-2014_GpsPasSion/Manzanite Go To Top Of Page
This page was generated in 0,94 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05