Google
  Web www.gpspassion.com


GpsPasSion LIVE!
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from GpsPasSion Live !. Make your own badge here.

www.NaviBlog.com



Versions

Links/Liens




Portal/Portail
Rechercher

- -

Polls/Sondages
Sondage
Pour vous guider sur la Route :
GPS Mobile (SEM)
GPS Intégré
Smartphone
Autre
Voter  -  Résultat des votes
Votes : 2272




Club GpsPasSion
Soutenez le site!

USA: (US$)
EUROPE: (€)
Guide Paypal


GpsPasSion Forums
Home | Profile | Register/Enregist. | Active Topics | Search/Recherche | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 English Forums - Hardware
 Mio AIO Forums - www.mionav.com
 How to upgrade/downgrade the firm. on Mio (Moov+C)
 New Topic  Reply/Répondre
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 167

jimski

20 Posts

Posted - 04 avr. 2012 :  20:49:13  Show Profile  Reply with Quote
I cannot find my backup copy! I would appreciate some kind person uploading a file I could use.
Go to Top of Page

lolypop000

Slovenia
176 Posts

Posted - 04 avr. 2012 :  22:17:04  Show Profile  Reply with Quote
@ablbd

I try all tool for sis info but all add back model name gps.
I found only this AT4X0A 5.0

When i google i found that this number is for goclever 4330A1BT or 4384fmbt.
I try also with update for goclever i found it here:

http://forum.goclever.net/viewtopic.php?f=9&t=4

but no go,i think that i need OSxxx.img or if you can create from my diskrw dump that file like for goclever.
Go to Top of Page

lolypop000

Slovenia
176 Posts

Posted - 05 avr. 2012 :  18:15:12  Show Profile  Reply with Quote
@ablbd

I found this:

With rom that you create i can flash my device.
But when flash is over and device restart i still stuck on logo screen.
Do you know why?
I will try with anything that cross your mind.

Edited by - lolypop000 on 06 avr. 2012 00:06:13
Go to Top of Page

ablbd

361 Posts

Posted - 06 avr. 2012 :  18:15:41  Show Profile  Reply with Quote
lolypop000
Usually a rom upgrade will erase flash but if upgrade was successfull, it should connect to pc. I included in package the nand content, too Switch off the device, connect it to usb then turn it on. If connection is established, copy the full CONTENT of Fat16Vlume into nand.

Edited by - ablbd on 06 avr. 2012 18:20:43
Go to Top of Page

lolypop000

Slovenia
176 Posts

Posted - 06 avr. 2012 :  23:58:16  Show Profile  Reply with Quote
@ablbd

I try,but no connection with Pc.
Upgrade start with flash 0/4 and then jump direct to 4/4,then screen blikn and then show again previous screen of 4/4 and after 5 sec show logo picture and stuck.
I think that something is wrong and update dont erase flash conntent.
Do you have some other solution how can i flash or do you know why upgrade dont flash all steps?

p.s.

On motherboard is writen VAC360 V1_2_1

Here is Ndump of all Disk part if you need it.
I compare to other update and i found that in rom that you create is missing EBOOT.nb0,nboot.bin and startup.raw

http://www.adrive.com/public/q7htYY.html


Edited by - lolypop000 on 07 avr. 2012 15:11:13
Go to Top of Page

ablbd

361 Posts

Posted - 07 avr. 2012 :  16:27:02  Show Profile  Reply with Quote
Upgrade files are just fine. Bootloaders cannot be saved through file system and anyhow shouldn't be upgraded if they work.

I modified the upgrade files in order to launch explorer instead of MyShell, let me know if this helped http://www.4shared.com/archive/mJY1Vv7h/430bt_cooked.html

The ideea is to format nand flash from explorer and then rr-flash the initial pachage.
Go to Top of Page

lolypop000

Slovenia
176 Posts

Posted - 08 avr. 2012 :  12:26:59  Show Profile  Reply with Quote
I try but no luck.
If i flash this cooked on working device,after flash go on wince desktop and disc storage data have gps shell inside,i can only dismount disk 01 and 02 and format.
Then i flash with file you send me first and nothing change on device.
If i try on non working device with cooked rom,after flash is still stuck on first screen (splash screen).

I try something different on working device and this i found out:

I remove some file from windows folder(gps view and some other file) and flash with first rom and found out that this rom dont install windows when flash in preboot,becouse after flash gps view is still missing in windows folder and other files that i remove.
So i think that is becouse flash jump from step 0/4 direct to 4/4 and wont erase windows file from device and install new from rom.
My frienda have Nomad 350BT (3.5 screen) and he have the same problem (stuck on logo screen)he flash with rom and also not work but then he use yfupdate and yfupdate create step 1/4 and stuck then he flash with rom again and he have now working device.
I also try with yfupdate to erase step 1/4 but on my device yfupdate wont work.
I dont know what is in step 1 but we must find out how to erase wince from device.
I dont know also why yfupdate wont work on my device.

Here is FW for nomad 350BT if you can find out what is different,but this update work only after he add yfupdate on SD and create step 1/4 (erase something from device)and then flash with this file in this rar:

http://www.adrive.com/public/TzMEmV.html
Go to Top of Page

ablbd

361 Posts

Posted - 08 avr. 2012 :  13:19:12  Show Profile  Reply with Quote
I looked into 350BT rom, there is nothing inthere which could possibly recognize yfupdate! The only "common" thing with YF roms is the logo image (car & windmill), nothing else.

Step0 loads stuff in ram, step1 erases flash, step2 is checking nand, step3 creates partitions and step4 is programming images.

It looks like it will also recognize this file http://www.4shared.com/archive/mKFKQtLM/430BT_NK.html (not cooked!), it must be alone on sd card
Go to Top of Page

lolypop000

Slovenia
176 Posts

Posted - 08 avr. 2012 :  13:27:05  Show Profile  Reply with Quote
OK,thank you i will try when i come home. Happy Easter.

So previous rom only load stuf in rom and then jump directly to programming images.
So this is then problem that device wont start becouse he dont flash step1 erases flash, step2 is checking nand, step3 creates partitions.

Where is stored logo image (car & windmill)?

p.s.

I forget to tell you that he have also OS17S.img and yfupdate on SD on Nomad 350BT when he create step 1/4 and stuck.
When i use dumprom.exe i found in OS17S.img yfupdate.
But becouse this OS17S.img is not for nomad he stuck after step 1/4 and then he flash with file in link that add in previous post and now work.

Edited by - lolypop000 on 08 avr. 2012 17:37:09
Go to Top of Page

lolypop000

Slovenia
176 Posts

Posted - 08 avr. 2012 :  21:12:39  Show Profile  Reply with Quote
Add only this NK.bin on empty SD and wont start flashing.
I add also other file on SD and also wont work.

Do you know why wont create step 1,2 and 3?
Why all the time jump from step 1 to 4?
If we found out how can we create all step 0,1,2,3,4 then device will work.
Why i can format part 03, i can format only part01 and 02.

Can you create EBOOT.nb0 and nboot.bin ?

I explore EBOOT.nb0 with hex editor and i found inside writen all steps from 0-4.
But this from Goclever 4384 wont work with my device:

http://www.2shared.com/file/NlQeeU2G/EBOOT.html

Edited by - lolypop000 on 09 avr. 2012 02:26:26
Go to Top of Page

ablbd

361 Posts

Posted - 09 avr. 2012 :  05:41:15  Show Profile  Reply with Quote
No, I cannot, because they are not in the dump. Anyhow is no need for them as this model will NOT upgrade nboot-eboot from SD.

Don't use other upgrade files except what I gave to you, otherwise you may ireversibly brick your device!

I assume that is something wrong with your card: must be SD (<2GB), formatted under winXP. Try formating it FAT(16) and if doesn't work then FAT32.

Edited by - ablbd on 09 avr. 2012 06:13:33
Go to Top of Page

lolypop000

Slovenia
176 Posts

Posted - 09 avr. 2012 :  13:06:54  Show Profile  Reply with Quote
I try with four different SD card but situation is the same,formated in FAT and FAT32.
Always jump from 0/4 to 4/4 i dont know why.
I also try with Atlasmgr.
In pre boot Atlasmgr found device but always have error 2000 time out.
I also found out that in lower left window i have writen Version4 AT4X0_hh Eboot,but when i look picture on internet all show here Nboot.
Do you think that this is problem why jump from 0 to 4?

Here you can see what atlas mgr write:

http://shrani.si/f/1/qV/2j8nN9O7/atlas-mgr.png

@ablbd

Can you please tell me how can i extract Eboot and Nboot from working device?
Just tell me if you need something from working device i do anything to repair non working device.

Edited by - lolypop000 on 09 avr. 2012 14:24:48
Go to Top of Page

ablbd

361 Posts

Posted - 09 avr. 2012 :  17:39:59  Show Profile  Reply with Quote
lolypop000, you are playing with fire... Actually there is no error but for your best interest I prefere not to tell you how to access boot monitor! One single mistake in boot monitor will brick your device for good and all, after which the only possible usage could be as spare parts.

It is the 3'rd time I'm telling you that nboot-eboot must NOT be upgraded, they both are working fine. Your problem is with nand, which (I don't know why) cannot be formated.

Nand can also be formatted via atlasmgr but I will not let you do that. Even if I will do it myself there are certain risks which you have to assume... Install teamviewer and give me on privat your messenger address. Be prepared also with a webcam because I want to see how device is reacting to certain commands.
Go to Top of Page

lolypop000

Slovenia
176 Posts

Posted - 09 avr. 2012 :  21:06:10  Show Profile  Reply with Quote
I cant send you on private becouse have error.
My mail is (my nickname)@ yahoo dot com .
Thank you for all your help.
I know risk and i am prepair to take it for all other people on world that have the same problem.


I found out how to use Atlasmgr here is dump report from Atlasmgr:

http://www.2shared.com/document/yEZ69pe_/AtlasMGR_Report.html

I found error when i try to Loe level format Boot media image:

This is error:

OpenPartition: Invalid MBR. Cannot open existing partition 0x12.
GetReadOnlyPartInfo: READ-ONLY partition have not created.

How can i bypass this error?

Edited by - lolypop000 on 09 avr. 2012 23:28:10
Go to Top of Page

ablbd

361 Posts

Posted - 10 avr. 2012 :  07:43:31  Show Profile  Reply with Quote
Ok, if you decided to do it yourself without waiting for my assistance (and reading your emails!) then abviously you don't need advices so we stop here. Besides, this is a Mio topic...
Go to Top of Page
Page: of 167  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply/Répondre
 Printer Friendly
Jump To:
GpsPasSion Forums © 2002-2014_GpsPasSion/Manzanite Go To Top Of Page
This page was generated in 0,83 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05