Google
  Web www.gpspassion.com


GpsPasSion LIVE!
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from GpsPasSion Live !. Make your own badge here.

www.NaviBlog.com



Versions

Links/Liens




Portal/Portail
Rechercher

- -

Polls/Sondages
Sondage
Pour vous guider sur la Route :
GPS Mobile (SEM)
GPS Intégré
Smartphone
Autre
Voter  -  Résultat des votes
Votes : 2250




Club GpsPasSion
Soutenez le site!

USA: (US$)
EUROPE: (€)
Guide Paypal


GpsPasSion Forums
Home | Profile | Register/Enregist. | Active Topics | Search/Recherche | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 English Forums - Hardware
 Mio AIO Forums - www.mionav.com
 Broken MIO Moov 200
 New Topic  Reply/Répondre
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

prelop

Czech Republic
3 Posts

Posted - 14 août 2008 :  11:00:03  Show Profile  Reply with Quote
I tested my MIO Moov 200 and replace AppStartupSec.exe executable with my benchmark program. Bad idea, I know
Now I have no USB connection with my computer. I tried go back to original system by totally discharging the battery - it didn't work.
I am afraid that only possibility is to re-load Cobia system from SD card. Does anybody know the structure of files to copy into SD card? I tried many possibilities, but no one worked. I suppose that right files are on DVD supplied with MIO device in the folder \Install\MioMoreDesktop\Packages

Any idea, please? Thanks...

Ads


Osprey

USA
2764 Posts

Posted - 14 août 2008 :  12:33:47  Show Profile  Visit Osprey's Homepage  Reply with Quote
The folder on the SD card should be named Cobia_300_32 for your device. When you insert the SD card, it'll try to run Auto.exe in that folder, so make sure that the program/unlock that you want to run has that filename. For example, you might rename a file browser (like FileMan) as Auto.exe and, then, when it runs, use it to rename your AppStartupSec.exe back.

Mio C320 (US), R40 firmware, WinCE 5.0 Core, MioPocket 4.0 Release 68
Latest MioPocket: MioPocket 4.0 (Release 68) - Dec 6, 2010 & ReadMe
Go to Top of Page

prelop

Czech Republic
3 Posts

Posted - 14 août 2008 :  15:18:50  Show Profile  Reply with Quote
Thanks for your help Osprey, I tried procedure described by you. Unfortunately, it didn't work.
I copied my WinCE file manager as SD/Cobia_300_32/Auto.exe, switched-on the device and plugged-in the Card (new 2GB A-data). Nothing happend :-(

Before my tests I copied all the content of MIO device to my HD. Here I found the configuration file "device.xml"
------------------------------------------------
<device>
<kernel>
<version>1.00.0025</version>
</kernel>
<bootloader>
<version>R01</version>
<checksum>23997914</checksum>
</bootloader>
<hardware>
<type>Cobia_300_32</type>
<displayname>Mio</displayname>
<version>-1</version>
<id>9CB038DC7A347C11080000022AC1FC92</id>
</hardware>
<sku>
<projectcode>N177</projectcode>
<skuid>9873</skuid>
<mapversion>MireoCEU@0804</mapversion>
<mapregion>CEU</mapregion>
</sku>
<processor>
<type>ARM</type>
<level>ARM version 4</level>
<revision>00000000</revision>
</processor>
<os>
<version>00050000</version>
</os>
<memory>
<size>0x2000000</size>
</memory>
<storage>
<size>0x20000000</size>
<type>0x130342</type>
</storage>
</device>
------------------------------------------------

Can you find some useful info in this file?

Thanks, Filip
Go to Top of Page

mmachese

47 Posts

Posted - 14 août 2008 :  21:49:56  Show Profile  Reply with Quote
Can you access your flash drive and sd card from your device? If so just copy the backup appstartupsec.exe that you created on your sd over the one you edited.

Mio Moov 300, Miopocket 2.0 REV 25
Go to Top of Page

TheCrowRO

2 Posts

Posted - 11 oct. 2008 :  21:42:12  Show Profile  Reply with Quote
I have same problem...pls, pls HELP, is not my nav :((
Go to Top of Page

TheCrowRO

2 Posts

Posted - 20 oct. 2008 :  21:39:18  Show Profile  Reply with Quote
nobody know how can i fix`it ??? i edit AppStartupSec.ini and now he not connect with my pc and i can`t make to enter in wince mode.
please help me
Go to Top of Page

miki73

7 Posts

Posted - 27 févr. 2009 :  11:43:15  Show Profile  Visit miki73's Homepage  Reply with Quote
Somebody can find solution for that problem?I make jtag interface bud i dont know whot to write..

regard too all!
Go to Top of Page

BomBastiC

68 Posts

Posted - 27 févr. 2009 :  11:53:12  Show Profile  Reply with Quote
Did any of you try to install MioPocket?
It may allow you to access your flash memory and copy the backup.

Mio Moov 360, MioPocket 4 R62 - MioMap 2008
Go to Top of Page

prelop

Czech Republic
3 Posts

Posted - 27 févr. 2009 :  12:15:22  Show Profile  Reply with Quote
Yes, I tried it. Mio Pocket can not connect to device, because its USB driver is not present (after replacing of AppStartupSec.exe). I think, that there is only one solution - re-flash BIOS of Mio Moov 200 by card. In my opinion manufacturer must be able to do the same operation.
Go to Top of Page

miki73

7 Posts

Posted - 27 févr. 2009 :  13:29:14  Show Profile  Visit miki73's Homepage  Reply with Quote
I too try to instal from sd buth nothing.And too make jtag interface,but we see..

Regards!
Go to Top of Page

miki73

7 Posts

Posted - 27 févr. 2009 :  13:30:14  Show Profile  Visit miki73's Homepage  Reply with Quote
I dont know how to enter in bios write mode , to write from sd?
Go to Top of Page

danilo081

5 Posts

Posted - 09 mai 2009 :  19:26:47  Show Profile  Reply with Quote
I got same preoblem here any news can it be rapired !!!
Go to Top of Page

XisiX

Bosnia and Herzegovina
8 Posts

Posted - 12 mai 2009 :  11:26:14  Show Profile  Reply with Quote
@danilo081,
Take a look here, it may help:

http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=110897&whichpage=25
Go to Top of Page

ZeGerman

7 Posts

Posted - 15 août 2009 :  14:08:01  Show Profile  Reply with Quote
Guys, any solutions? I have the same problem...

Go to Top of Page

adigale

Romania
1 Posts

Posted - 15 août 2009 :  17:08:59  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by al13lea

hello everybody

Here I've read something about shortening of two pins, but the procedure wasn't so clear.
I opened the case (there are 2 little screws). I saw the switch on the top of device (the switch for RESET/OFF/ON). There are 4 pins (space between pins 3 and 4 is more than space between pins 1 and 2 , or 3 and 4) With the USB cable connected to PC, the switch on the position OFF, I've shortened pins 1 and 2 using a coin of 50 Cents, nothing changed. probably by mistake I shortened also the pins 2 and 3 (those distanced) and after a few seconds , the PC found a new Hardware. I've waited for a few seconds, the flash of moov200 received a letter in my computer, I've renamed the folder with IGO and than restored the original name for the folder with the GOOD miomap. After disconnecting the cable, the device loaded again the original software from the flash memory.

If you have any questions, I will try to answer.
Have a nice day.




Goes to me! Thank's

Edited by - adigale on 15 août 2009 17:22:24
Go to Top of Page

nirshats

3 Posts

Posted - 15 juin 2011 :  21:37:50  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adigale

quote:
Originally posted by al13lea

hello everybody

Here I've read something about shortening of two pins, but the procedure wasn't so clear.
I opened the case (there are 2 little screws). I saw the switch on the top of device (the switch for RESET/OFF/ON). There are 4 pins (space between pins 3 and 4 is more than space between pins 1 and 2 , or 3 and 4) With the USB cable connected to PC, the switch on the position OFF, I've shortened pins 1 and 2 using a coin of 50 Cents, nothing changed. probably by mistake I shortened also the pins 2 and 3 (those distanced) and after a few seconds , the PC found a new Hardware. I've waited for a few seconds, the flash of moov200 received a letter in my computer, I've renamed the folder with IGO and than restored the original name for the folder with the GOOD miomap. After disconnecting the cable, the device loaded again the original software from the flash memory.

If you have any questions, I will try to answer.
Have a nice day.




Goes to me! Thank's



HI ,

I have the same problem and I`m trying this procedure but when the switch is off nthing happens , when the switch is on there is short "new hardware detection" but then I get USB error 10.

could you please elaborate what exactly you did :

1. are you sure switch was of.
2. pin 1-2 = in front of the "off" position or the other 2 ?
3. how many time you short the pins ?
4. do you need the combination ( 1-2 + 3-4) or just short the right pins.
5. how exactly you shrt the pins ? ( just put coin on it ? )

Thanks , I need this help.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply/Répondre
 Printer Friendly
Jump To:
GpsPasSion Forums © 2002-2014_GpsPasSion/Manzanite Go To Top Of Page
This page was generated in 0,69 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05