Google
  Web www.gpspassion.com


GpsPasSion LIVE!
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from GpsPasSion Live !. Make your own badge here.

www.NaviBlog.com



Versions

Links/Liens




Portal/Portail
Rechercher

- -

Polls/Sondages
Sondage
Pour vous guider sur la Route :
GPS Mobile (SEM)
GPS Intégré
Smartphone
Autre
Voter  -  Résultat des votes
Votes : 2270




Club GpsPasSion
Soutenez le site!

USA: (US$)
EUROPE: (€)
Guide Paypal


GpsPasSion Forums
Home | Profile | Register/Enregist. | Active Topics | Search/Recherche | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 English Forums - Hardware
 Garmin nüvi forums
 New Firmware 4.20 for 6xx

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

  Check here to include your profile signature.
Check here to subscribe to this topic.
    

T O P I C    R E V I E W
Cosmopolitan Posted - 13 nov. 2007 : 22:36:07
I connected my 660 to my PC and under Garmin Webupdater this new update 4.20 was available to download.
But it must be done, by using the Webupdater. I would like to download this update to my computer first and install it on the 660 from there.
How can I do this?

Website link : http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=1922
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
kappadappa Posted - 11 janv. 2008 : 15:27:52
The problem for me is that the beta version of the poi loader is only for Mac. Is there any kind of fix for those of us with PC's?
BAVC10 Posted - 11 janv. 2008 : 11:17:29
I too have found that Firmware 4.20 causes the MP3 player to jump to the next track once a speed camera alert triggers.

My temporary fix is to revert to the previous POI Beta version (which supported WAV) and have the speed camera alerts saved as .WAV rather than .MP3 files. This cures the problem until Garmin issue a fix.
arb2040 Posted - 11 janv. 2008 : 10:01:17
I recently upgraded my 660 to 4.20 and found that audio alerts disappeared while I'm playing music. What happens instead is that the player jumps to the next track in my playlist! Weird! If I'm not playing music - the alerts seem to work. Anyone else experienced this?
kappadappa Posted - 03 janv. 2008 : 20:32:10
I would say the the individual customer service reps are quite helpful and do whatever they can to resolve problems. But there does seem to be a break in the overall dissemination of information. Bugs get reported, but then seem to get "lost" and customer service reps are never informed of them.

I'm not sure if this is simple incompetence or a faulty information system at Garmin, or possibly deliberate denial of problems so as to uphold an untainted Garmin image. My guess is a little of both.
cmx45 Posted - 03 janv. 2008 : 20:22:07
No idea where they were. I wrote to them via the garmin.com website and they were totally not helpfull.
The second time i first contacted the garmin importer in the Netherlands via garmin.nl and after that again via garmin.com. And again totally not helpfull.
With this type of "support" i will be checking out other brands when i would plan to buy another unit. Witch is a shame since i use garmin devices for some years now and i do like them. But support . . . yuk
danham Posted - 03 janv. 2008 : 20:09:53
Are you dealing with a different support group than the one in the US? I have found the folks in Olathe to be (mostly) well-informed, courteous, and quick to respond.

-dan
cmx45 Posted - 03 janv. 2008 : 19:40:51
Garmin tech support is the worst support i have had the displeasure of writing with in the last years.
I pointed them to this forum, i took lines and errors from this forum and send it to them.
And still they keep saying that no-one has reported these problems.

In my (humble) opinion they do not deserve the name tech support. Apparently they are not technical and surely they don't give any support.
tomb993 Posted - 03 janv. 2008 : 18:12:14
I have a Nuvi 660 that I recently upgraded to the 4.20 firmware level. I noticed several issues, so I did a search and found these forums (lots of good info here!) and this thread in particular.

There are three things in particular that “broke” with the upgrade to 4.20:

1) The map scale is gone
2) If you have a traffic alert (yellow warning sign) and press the lower right button (the turn in X miles button), all you get is the traffic alert information
3) On freeways, the top banner used to say what street was coming up by name (“Exit name ahead”), but after the 4.20 upgrade, all it says is the exit number (“10 ahead”)

All three of these things have been mentioned previously on this thread. I called Garmin about them, and they were not aware of items 2 and 3. They were aware of the map scale being gone, and said that was a deliberate decision.

If Garmin is not aware of issues like these, they will never get fixed. I would like to urge as many of you as possible to call Garmin support and report these bugs. The more people who call, the more likely they will get fixed.

“Thanks for your support”

Garmin Technical Support: (800) 800-1020
NanaimoRick Posted - 09 déc. 2007 : 00:56:34
GPS SW 3.00 is the newest.
Llama Posted - 08 déc. 2007 : 15:31:35
Nope, I am a tool. Other 650's from Costco came with 4.00, but mine indeed already has 4.20. Now to figure out if I have the latest GPS SW version. ;)
NanaimoRick Posted - 08 déc. 2007 : 00:46:20
Have you checked to see what version you have on the 650 already?
Llama Posted - 08 déc. 2007 : 00:40:54
quote:
I got a new 650 4 days ago and immediately ran the WebUpdater which prompted me to update to version 4.2, which I did.
Did you use the PC or Mac version? I just got my 650 from Costco and did not get the 4.2 firmware offered.
randyzon Posted - 26 nov. 2007 : 15:17:42
I have the alert/turn in problem on my 680 and contacted Garmin about it. They came back with a solution to put the unit into maintenance mode and delete the user data. I tried that scheme but there is no difference. Also, I found that my custom POIs do not list by category any more as they are all listed by distance from my location. In that regard I lost the ability to locate zip codes, waterfalls, museums, etc. I am waiting for tech response from Garmin on further action.
kappadappa Posted - 25 nov. 2007 : 15:10:02
Well, I recalibrated using a stylus for as much as possible, using the edge of a pencil eraser to tap the dots that ignored the stylus. The problem is still there. They definitely messed up some coding when they updated the traffic (surprise surprise).

I did figure out that there is a miniscule sliver on the extreme bottom of the "turn in" button that does show the next turn when pressed. But pressing it is no easy task. It's seriously maybe 1/16" right along the edge of the housing.

Not the safest problem to have, as it is usually in unfamiliar areas where one most needs to press that button. Now, instead of just tapping, it's more like precision surgery. Well, that's an exaggeration, but ya know what I mean.
kappadappa Posted - 25 nov. 2007 : 04:44:38
I hear ya, but the satellite screen is always a tricky bugger to get to, especially since it's sort of a "hidden" feature. Tapping on 2 distinctly different icons ("Turn in" and Traffic Alert) is a bit more straightforward. I was happy to try, and in fact have tried, recalibrating using a stylus. But, as I said, it is not entirely possible on my 680 since some of the dots do not respond at all to stylus presses.

I appreciate the assistance in trying to provide a solution. I just get bugged when it seems that my description of the problem is brushed aside. In contrast to the tiny screen real-estate for the satellites tap, the "Turn in" box is approximately 1/2" tall. That's a pretty big area. Tapping on the extreme bottom of that box means that your finger is quite far from the Traffic notification. That means that screen calibration would need to be off by over 1/2" to be responsible for the issue I'm describing.

As I said, I'm very anal about calibrating my screen. But indeed I will try recalibrating again using as small an instrument as I possibly can, and post what happens. But if screen calibration were actually off by over 1/2", there would be a lot more going wrong than the one specific problem that I and others have been describing.

GpsPasSion Forums © 2002-2014_GpsPasSion/Manzanite Go To Top Of Page
This page was generated in 0,86 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05