Google
  Web www.gpspassion.com


GpsPasSion LIVE!
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from GpsPasSion Live !. Make your own badge here.

www.NaviBlog.com



Versions

Links/Liens




Portal/Portail
Rechercher

- -

Polls/Sondages
Sondage
Pour vous guider sur la Route :
GPS Mobile (SEM)
GPS Intégré
Smartphone
Autre
Voter  -  Résultat des votes
Votes : 2264




Club GpsPasSion
Soutenez le site!

USA: (US$)
EUROPE: (€)
Guide Paypal


GpsPasSion Forums
Home | Profile | Register/Enregist. | Active Topics | Search/Recherche | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 English Forums - Hardware
 GPS Receivers for PDAs and PCs
 First Road Trip with Holux GPS 236... boooo :(

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

  Check here to include your profile signature.
Check here to subscribe to this topic.
    

T O P I C    R E V I E W
FrankC Posted - 18 août 2006 : 17:01:00
Hey folks..

I did a search here but did not see anyone specifically mention bluetooth stability of the 236 and the Holux manual offered no help.

I was pretty excited to be on my first road trip from Toronto to Boston with my new toy but by the end, was ready to throw it out the window.

I use a Dell Axim X30 with the 236 and after a few shorter runs everything was looking great. But during my trip, after a few hours, the BT kept dropping off. The blue light would not come on at all and Iguidance 3.0 kept prompting me for the device. I kept both units fully charged and repeatedly switch the 236 on and off to try to get the BT led to come on. Often, if I let it sit for 5-10 minutes it would restore. Sadly, when I needed it most, I had no connection.

Anyone encounter this? I would really appreciate some assistance.

Thanks!
13   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
CarecaIII Posted - 26 déc. 2008 : 21:16:48
Hi. I have the same problem with GPSlim236 bluetooth. Can you tell me where is the area? There is not the image with red hole.

Thanks
JayW Posted - 10 oct. 2006 : 12:29:39
Oh just to answer cpqkgpsa and sorry about the delay. Was away in Spain and China "testing" the GPS.

The soldering I did was to the PCB module on the other side. Tuough job that one, especially the areas between the shield can and the PCB. However, right now, I would recommend using the "pressing method", just that use something to press inside instead of your thumb. So far, if the pressure is correct, it works flawlessly. No need to press anything. Just that there is an unsightly bump on the outside.

JayW Posted - 10 oct. 2006 : 12:20:58
Update: Seems like the soldering did not really solve the issue with the 236. The problem came back again 2 weeks later. Aargh!!

I suspect now that there is probably a problem with the multi-layer PCB. Probably a via (the interconnect between the layers) are broken.

What I did is similar to poupou75, except I inserted a piece of paper folded many times over to get the right thickness. You probably will have to try a few times till u get it right. Alternatively use the poupou75 method.. ;) Problem is that it made my GPS bulge a little. Oh well, what works I guess!

Also, I have been pressing all over the PCB. The most sensitive areas seem to be a line across the PCB starting from the switch horizontally across to the other side.

Good to know that there are quite a number of techies out there too!!
poupou75 Posted - 16 sept. 2006 : 05:24:35
Just tested the rubber / soft eraser solution and works very well. Start/stop the unit 15 times without any problem
Thickness of the soft eraser : 1.5-2mm
Position : next to the red part of the JayW picture

GG
poupou75 Posted - 16 sept. 2006 : 05:17:17
Hello

I have noticed the same thing than JayW. I opened the unit, it is not working either but when you press the red part on the JayW picture, it is working EVERY time. I haven't tried soldering something cause I don't know what to solder (I think it is the chip on the other side of the board that seems having some connecting problem.

If you don't want to solder something you have 3 solutions :
- Open your unit and put a piece of rubber or soft eraser next to the red part. When you are going to close the unit, the pressure on the rubber will press the red section and it should be enough to get the unit working.
- Each time you want to use the unit, when starting it, press (quite strongly)the 3 leds (next to the BT symbol, battery symbol and sat symbol). It is working everytime too !
- Put it in the freezer for 15 minutes, it is working each time too ! :)

cyberas Posted - 07 sept. 2006 : 21:51:12
Hi All,
I see here good ideas, so maybe somebody can solve another problem with my GPSlim 236.
Just after warranty expired my device can not charge the battery.
Everything looks fine, even the LEDs behave normal. For example the charge LED:
- is off when the battery is charged
- shines red when the battery is almost discharged
- shines green when I connect the charger.

I charge the battery in my Nokia 6320i and after full charging also the time of work in my GPS device is normal - 10,5h.
I changed the battery to BL-5C and the problem is still the same. So it is not battery fault.
I tryied to charge using original car charger, wall charger and USB connected to PC - any results.
The connection is good because even without the battery, only with charger connected, my GPS works fine.

Have anybody idea how to repair it?
Now I must charge the batteries in my Nokia phone only :(
Help me please!
Best Regards
Adam
cpqkgpsa Posted - 07 sept. 2006 : 09:29:55
Excellent post JayW.

My Bluetooth died after the warranty period was over, but this seems to be the way to save it. I have pressed down the area marked on the picture while starting the GPS and it seems to work indeed.



One question: Which contacts did you solder again? The two holes near the power switch, or the 30 contact pins which connect the smaller size PCB to the big PCB on the opposite side?

Thanks!
Marvin Hlavac Posted - 29 août 2006 : 20:54:31
Nice detective work!!! Let's hope it will work for others, too.
JayW Posted - 29 août 2006 : 12:16:54
Well, I got my 236 about 4 days back. It has this intermittent problem similar to yours. Resetting by shorting the battery does not help.

But while doing the battery trick for the upteenth time, I noticed that when my finger pressed on the PCB at a specific location, the unit worked, I could reproduce this may time over. The area I pressed on was just slightly inside of the power switch area (around the two throu holes area). I suspect that the PCB module soldered (Blue tooth module i think) on the other side may have some contact issues so I touched up the solder points. Good thing I have some fine tipped soldering irons.

It is working so far and pressing on the PCB does not reproduce the problem.

I am beginning to think that the 236 had some process (factory) issues during soldering.

Just a point I noted today.
FrankC Posted - 22 août 2006 : 17:53:55
Thanks! It was a real pain being on a long road trip with a 50-50 shot of this thing coming on. Fortunately my GF is less sold on BT and gadgets in general and had me print out a hard copy of the route. I did see in the 236 reset thread a couple guys mention the exact problem (as you had said). Unfortunately they did not post any follow up messages.
Marvin Hlavac Posted - 18 août 2006 : 23:19:16
I'd contact the store where you bought it first. They will let you know if to ship it to them for exchange or if to contact Holux.

Based on what I read about the issue I would make sure to let them know this is an intermittent problem. Very likely when they receive the package the unit will appear to work just fine (even for several hours. Eventually the problem WILL occur again, though.

Good luck. Let us know the results.
FrankC Posted - 18 août 2006 : 22:27:32
Ok.. thanks. It is within warranty, so do you think I should contact Holux directly?
Marvin Hlavac Posted - 18 août 2006 : 17:29:09
A few users actually did mention the have experienced the issue, too. I'm not sure what can be done about it. If I recall correctly some users tried to let the receiver sit for a few days with the main battery removed, hoping it would correct itself. I'm not sure if it ever did help. I don't remember anyone ever finding a solution other that requesting a replacement unit.

GpsPasSion Forums © 2002-2014_GpsPasSion/Manzanite Go To Top Of Page
This page was generated in 0,69 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05