Google
  Web www.gpspassion.com


GpsPasSion LIVE!
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from GpsPasSion Live !. Make your own badge here.

www.NaviBlog.com



Versions

Links/Liens




Portal/Portail
Rechercher

- -

Polls/Sondages
Sondage
Pour vous guider sur la Route :
GPS Mobile (SEM)
GPS Intégré
Smartphone
Autre
Voter  -  Résultat des votes
Votes : 2319




Club GpsPasSion
Soutenez le site!

USA: (US$)
EUROPE: (€)
Guide Paypal


GpsPasSion Forums
Home | Profile | Register/Enregist. | Active Topics | Search/Recherche | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 GPS Programming
 "Beta" GPS software
 Port Splitter, yeat , another port splitter
 New Topic  Reply/Répondre
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 27

admin_0

1 Posts

Posted - 17 nov. 2006 :  03:48:21  Show Profile  Reply with Quote
Hi Jal,
I'm using Port Splitter on a Toshiba e800 splitting Com4 (a compact flash gps) into ports 5,6 and 7 for three different gps applications.
It works flawlessly
Thankyou for a great application.
Wayne
Go to Top of Page

jaluna

148 Posts

Posted - 17 nov. 2006 :  09:12:48  Show Profile  Reply with Quote
Hello,

thanks, nice to hear it!

Regards,
JAL
Go to Top of Page

dirkjan

Netherlands
4 Posts

Posted - 22 nov. 2006 :  21:48:42  Show Profile  Visit dirkjan's Homepage  Reply with Quote
Hi Jal. I've a problem.
It seems at my Eten G500+ (WM 5) com 4 is the GPS COMport.
So I set at Portsplitter inbox at COM4, oubox at 2, 6 and 8.
VisualGPS at COM2, Oziexplorer at 8 and Reperion at 6.
And it works!
However, I closed my PDA for a drink inside.
Later I went outside and put the PDa on, open Portsplitter, (inbox 4, outbox 2,6,8) and I open OZI.
Nothing!!!!!!
open VisualGPS: Nothing!!!
Open Reperion: Nothing!!!
At Settings "GPS"I had changed Hardware to COM 4.
Tried all again: Nothing!!!!
I don''t get the picture. Do you?

Dirk Jan
Netherlands

Dirk Jan
The Netherlands
E-ten G500+
Go to Top of Page

jaluna

148 Posts

Posted - 23 nov. 2006 :  09:40:19  Show Profile  Reply with Quote
I'm sorry, but I dont understand nothing that you are saying.

See this topic, may be helps you.

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=1052409&postcount=8

Regards,
JAL
Go to Top of Page

dirkjan

Netherlands
4 Posts

Posted - 23 nov. 2006 :  19:13:30  Show Profile  Visit dirkjan's Homepage  Reply with Quote
I'am sorry. The link is known with me. At my device it worked only with one difference: at my device COM4 is the GPS comport instead of COM 9.
So I used at Portsplitter COM 4 as the Input and com 2, 6 and 8 I use for Output. I had three progrmas running at the same time. But only for short. After I had closed my device and started all again, it won't work anymore!

Greatings Dirk Jan
The Netherlands

Dirk Jan
The Netherlands
E-ten G500+
Go to Top of Page

jaluna

148 Posts

Posted - 23 nov. 2006 :  20:14:00  Show Profile  Reply with Quote
ok. Then do a softreset, maybe the driver is still loaded in memory.

regards,
JAL
Go to Top of Page

dirkjan

Netherlands
4 Posts

Posted - 25 nov. 2006 :  16:53:08  Show Profile  Visit dirkjan's Homepage  Reply with Quote
It seems I've helped myself.
At "GPS" I changed Hardwarport from COM4 to COM9. (yes, just like you said!)
Softreset
Start Portsplitter, Input COM 4 Baud at 38400.
Output COM2, COM6 and COM8
Start OZI and set at configuration COM to 8, Baud at 38400. Now OZI shows me that it is working with the GPS signal and it works!!!
Also Visual GPS on COM2 works at the sam time.
Also Reperion (at COM6 and Baud at 38400) works at the sam time.
I found out that the Baud is also very important. It does not work at an other Baud!

We will see what happens tomorrow!

Dirk Jan
The Netherlands
E-ten G500+
Go to Top of Page

jaluna

148 Posts

Posted - 25 nov. 2006 :  23:01:34  Show Profile  Reply with Quote
Hello,

Only the gps-related baud rate is important.

Saludos,
JAL

Go to Top of Page

dirkjan

Netherlands
4 Posts

Posted - 26 nov. 2006 :  14:08:29  Show Profile  Visit dirkjan's Homepage  Reply with Quote
But how do I know witch baudrate I should use?
The baudrate I use now, I have found with 'trial and error'

Groeten,

Dirk Jan
The Netherlands
E-ten G500+
Go to Top of Page

bins

7 Posts

Posted - 04 déc. 2006 :  20:29:55  Show Profile  Reply with Quote
Hi Jal,

Just installed your brilliant program on my iPaq 6915 with internal GPS.
I have easily created two output ports COM0: and COM2: from the input port Internal AGPS NMEA and have e.g. OziExplorer up and running.

Now unfortunately HP and TomTom have made a propriatory version of TomTom Navigator, called GPS Navigation. This version (actually TTN 5.30) does not allow to access the GPS settings, it automatically connects to the Internal AGPS NMEA.
Hence I cannot have TTN/GPS Navigation finding and accessing one of the virtual ports...
Is there a workaround to this?
A registry hack possibly?

Thanks for any suggestions and keep the excellent work up!

Cheers,
Go to Top of Page

jaluna

148 Posts

Posted - 05 déc. 2006 :  09:44:18  Show Profile  Reply with Quote
Hello bins,

It seems hard to fix by me because I don't have neither hw6515 nor this tomtom version. Maybe do you have the answer, try to change the registry as tomtom does.

Regards,
JAL
Go to Top of Page

goody301

4 Posts

Posted - 05 déc. 2006 :  10:20:06  Show Profile  Reply with Quote
I 'd like to report on my usage of Port Splitter on Fujitsu Siemens T830:

1. Port Splitter is not aware of 240x240 screen size Therefore I cannot see / reach About and Exit buttons.

2. It works very well.

F/S T830 has built-in GPS on Port named GPS COM6: . I choose this as Input and set Baud to 9600. As Output I can choose out of COM0:, COM2:, COM4:, COM9:. I choose and added COM9: and COM4: [I did not experiment with those other ports yet.]
Thereafter GPS software like TOMTOM or NoniGPSPlot show those new created com ports and work with them. Up to now I did not experience any problems. I now can use two (and perhaps more, I did not test yet) GPS softwares at the same time. This was not possible even with WM5's GPS tool.

3. The original port COM6: cannot be used by GPS software when Port Splitter is running. Is this supposed to work this way? This introduces a problem: Sometimes I would like to use Port Splitter and sometimes not. Everytime I change I have to reconfigure my GPS softwares

4. There seems to be no way to start Port Splitter after a softreset with automatic configuration (saved settings). Therefore I seems not to make any sense to put it in autostart. I thought of doing so and use it always with my GPS software configured to Port Splitter's new ports. But this seems not to be possible??


Anyway, this is an very nice utility. Many thanks!
Go to Top of Page

jaluna

148 Posts

Posted - 05 déc. 2006 :  12:30:05  Show Profile  Reply with Quote
Hello goody301,

thanks for your comments. I will try to add size-aware to next version.

Regards,
JAL
Go to Top of Page

goody301

4 Posts

Posted - 05 déc. 2006 :  13:59:00  Show Profile  Reply with Quote
That would be very nice!

Could you please tell me whether its just normal that original COM6: cannot be used any more in GPS software when Port Splitter is using it?
Go to Top of Page

jaluna

148 Posts

Posted - 05 déc. 2006 :  14:05:01  Show Profile  Reply with Quote
Yes, is normal because I open the gps port as another software more and in this way the port cannot be shared with others apps.

Regards,
JAL
Go to Top of Page
Page: of 27 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply/Répondre
 Printer Friendly
Jump To:
GpsPasSion Forums © 2002-2014_GpsPasSion/Manzanite Go To Top Of Page
This page was generated in 0,66 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05